• +06 53 25 10 08
  • design@greengarden.nl

Tuinontwerp

Tuinontwerp

Om zorgeloos te kunnen genieten van uw tuin is het maken van een goed doordacht tuinontwerp belangrijk. Het resultaat is pas geslaagd als u uw eigen wensen terugziet in het tuinontwerp en in de aanleg van uw tuin. GreenGarden maakt ontwerpen waar u uw wensen terugziet met net even anders dan standaard.
Uw wensen, het huis, de omgeving van het huis en de levensstijl van de u als bewoner en gebruiker zijn de belangrijke uitgangspunten voor het maken van een tuinontwerp. Om u alvast mee te nemen in het proces naar een tuinontwerp hebben we de stappen voor u op een rij gezet.

Kennismaking

Een tuin verteld veelal hoe de bewoners van de woning zijn. Daarom is het belangrijk u goed te leren kennen. Wat zijn uw wensen en verwachtingen? Houdt u van tuinieren of moet de tuin onderhoudsarm zijn. Het interieur van uw woning geeft vaak al enig inzicht wie u bent.

Meten is weten

GreenGarden maakt foto’s van de woning en omgeving van de woning. Daarnaast meten we de kavel nauwkeurig in.

Concept tuinontwerp

Met de wensen en gegevens maken we een digitaal conceptontwerp. Het tuinontwerp kenmerkt de vlakverdeling van de tuin. Zichtlijnen vanuit de woning en tuinbeleving komen zo goed naar voren evenals beeldbepalende elementen zoals bouwkundige elementen, hagen en bomen. Een globale kostenraming van het ontwerp wordt meegenomen in de presentatie van het conceptontwerp.

Definitief Tuinontwerp

Eventuele wijzigingen worden meegenomen in het definitieve tuinontwerp. Bouwkundige elementen worden uitgewerkt en de materiaalkeuze wordt doorgevoerd in het ontwerp. Het definitieve ontwerp wordt uitgewerkt tot een digitale 2D presentatietekening.

Aanvullingen op het tuinontwerp:

Werktekening

Met een werktekening is de tuin gemakkelijker te realiseren. Minder materiaalverlies.
Een digitale 2D werktekening voorzien van: Maten, oppervlakten en een legenda met aantallen en materiaalaanduiding

Beplantingsplan

Een digitale 2D tekening, voorzien van plantvakken met een code die verwijst naar een plantenoverzicht. U ontvangt een volledig plantenoverzicht met naam, (bloei)kleur, hoogte, bloeiperiode, geadviseerde plantmaat en aantallen per m2.

Verlichtingsplan en beregeningsplan

Een digitale 2D tekening, voorzien van plaatsbepaling van kabels en leidingen, stekkerdozen en keuze van verlichtingsbronnen.

3D Visualisaties

Heeft u moeite om een beeld te vormen van het tuinontwerp? We kunnen de tuin of delen daarvan omzet in 3D. Op deze manier krijgt u een goed beeld hoe straks de tuin gaat worden.In overleg wordt bepaald welke onderdelen worden uitgewerkt.

Met een compleet digitaal tuinontwerp kunt u gemakkelijk offertes opvragen bij hoveniers, stratenmakers en eventuele andere uitvoerende partijen. Op deze manier kunt u de kosten van de tuinaanleg scherp houden. Uiteraard nemen wij u graag de zorgen voor de uitvoering uit handen en begeleiden wij de uitvoering.

Bewaren

Bewaren